pondelok 28. decembra 2015

Plesové líčenie

Ahojte,
keďže sa opäť blíži plesová sezóna mám tu na inšpiráciu tieto výraznejšie večerné líčenia z mojej tvorby.


utorok 22. decembra 2015

dm skaut: PURITY VISION Bio Bambucké maslo

PURITY VISION Bio Bambucké maslo

Ahojte,
pred pár dňami som sa stala skautom dm drogérie na toto bambucké maslo a veľmi sa teším, že ho môžem vyskúšať.

Informácie od výrobcu:
Bio bambucké (karité/shea) maslo predstavuje najčistjšiu podobu bambuckého masla na medzinárodnom trhu. Je 100 % bio, nerafinované a 100 % čisté. Má príjemnú orieškovú vôňu a úžasnú krémovú konzistenciu, ktorá sa ľahko nanáša. Dá sa použiť na ošetrenie vlasov, tváre i celého tela, poskytuje úľavu suchej pleti i pokožke trpiacej celým radom menej závažných kožných problémov; hydratuje a zjemňuje; využijete ho k masážam; ako upokojujúcu emulziu po holení alebo ako účinnú úľavu na zaparený zadoček vášho bábätka. Bambucké maslo navyše pomáha aktivovať tvorbu kolagénu, vďaka čomu je neoceniteľným pomocníkom v boji proti predčasnému starnutiu pleti. Hojivé a protizápalové vlastnosti robia z bambuckého masla prirodný liek na drobné ranky, popáleniny, popraskanú či zrohovatenú kožu na pätách, uštipnutie hmyzom, bolesť svalov, rôzne druhy kožných ekzémov a alergií, dermatitídu, artritídu, reumatizmus, spálenie od slniečka a ďalšie. Skvelé hydratujúce vlastnosti pomáhajú udržať pleť jemnejšiu, hladšiu a zdravšiu.
Bambucké maslo má tradične využitie v africkej kuchyni podobne ako v Ázii kokosový olej. Využíva sa tiež na výrobu liekov a v neposlednom rade na výrobu kvalitnej čokolády miesto kakaového masla. V Európe sa bambucké maslo používa do luxusných tort, praliniek a ďalších sladkostí alebo napríklad ako kvalitný tuk do koreniacich zmesí a bujónov.

Objem: 100 ml
Cena: 7,99 €

Toto maslo má podobne ako kokosový olej široké využitie a ja sa už teším ako ho vyskúšam hlavne na vlasy. :)

A čo vy? Aké máte skúsenosti s bambuckým maslom?

štvrtok 17. decembra 2015

Balea: Teint Perfektion Wimpern Serum

Ahojte,
po 7 týždňoch testovania prinášam recenziu na tento produkt. O tom, že sa ho chystám otestovať som Vás informovala v tomto článku http://lenbbeauty.blogspot.sk/2015/10/testujembalea-teint-perfektion-wimpern.html.

Tak sa môžme rovno venovať postrehom z testovania. Produkt sa aplikátorom dá dobre a jednoducho naniesť ku korienkom mihalníc. Má gélovitú textúru, takže nehrozí stekanie do očí a následné nepríjemné pálenie. Po nanesení zanechá mokrý pocit, ale do 2 minút zaschne. No a čo sa týka popisu a následných účinkov tohto séra na mihalnice, tak nemôžem povedať, že by mi na oku alebo s mihalnicami spôsobil nejaké problémy alebo alergie. V mojom prípade sa sérum znášalo či už s pokožkou alebo mojimi citlivými očami výborne. Na druhej strane však musím povedať, že ani dlhšie a ani hustejšie mihalnice sa nekonali. Keď toto sérum porovnám s účinkami "obyčajného" ricínového oleja (http://lenbbeauty.blogspot.sk/2014/07/boj-za-krasne-mihalnice.html), tak olej vyhráva či už cenovo a rovnako aj kvalitatívne.

Takže v závere by som sérum na mihalnice od Baley zhodnotila výrokom "neurazí, nenadchne".

pondelok 14. decembra 2015

Vianoce s dm drogerie markt 2015


Balea Badesalz Verwöhnmoment


Ahojte,
dnes tu mám iba krátky informatívny článok. Tí, ktorí nakupujete častejšie v dm drogerie markt ste si už túto milú pozornosť pred pár dňami našli v schránke. Dm drogéria sa nám rozhodla spríjemniť tento predvianočný hektický čas kúpeľovou soľou, vďaka ktorej môžme po namáhavom upratovaní, varení, pečení a nakupovaní darčekov zrelaxovať vo vani. Áno, takto sa má robiť PR!