utorok 15. marca 2016

Denk mit: Utierky na prádlo


Ahojte,
dnes tu mám pre Vás ďalší tip. Tentokrát to budú obrúsky na pranie značky Denk mit. Ja tieto obrúsky používam už niekoľko rokov a musím povedať, že som spokojná. V predaji sú dva tipy obrúskov - na biele aj na farebné prádlo.


Etiketa:
Denkmit utierky na belosť prádla 20 ks
Utierky viditeľne odstraňujú z bielych textílií sivý film a zožltnutosť. Účinné látky naviazané na utierky sa pri používaní uvoľňujú a tak zabezpečujú brilantnú belosť Vašich textílií. Vysoko účinná formula dodá Vašim vyblednutým textíliám opäť žiarivú belosť. Utierky sú vhodné pre pranie pri každej teplote, a pre všetky materiály, aj pre jemné látky.
Návod na použitie:
Bubon naplňte ako obyčajne bielizňou. Pridajte prací prostriedok. Pridajte do bubna max. 2 utierky (podľa stupňa zašednutia), vyberte prací program a zapnite práčku. Použité utierky po praní zlikvidujte v domácom odpade. Upozornenie: Na utierky viazaná účinná látka spôsobuje, že utierky pred použitím vyzerajú žlté. Pri používaní sa táto účinná látka uvoľní a v malej miere môže zanechať fľaky na textile. Dôležité upozornenie: Používajte utierky iba na bielu bielizeň.

Denkmit utierky proti zafarbeniu prádla 24 ks
Návod na použitie: Vložte utierku do bubna práčky, pridajte bežný prací prostriedok a po vypraní ho vyhoďte. 
Dávkovanie: Na biele prádlo 1 utierku, na zmiešané a farebné prádlo 1-2 utierky. 
Doporučenie: Dodržujte pracie symboly na textíliách. Nové farebné prádlo vyperte prvýkrát zvlášť. K textílián silne púšťajúcim farbu pridajte 3 utierky. Pri väčšom množstve textílií, ktoré silne púštajú farbu nie je zaručená dokonalá účinnosť zachytených farieb.

Ja osobne používam na biele prádlo obrúsky na biele prádlo a na farebné prádlo obrúsky na farebné. Pravdou je, že ak do bubna pridáte veľa prádla, je vhodné pridať aj viac obrúskov. Na druhej strane, ale musím upozorniť, že netreba zbytočne riskovať. Ak viete, že máte nejaký kúsok, o ktorom viete, že púšťa farbu, tak to tieto obrúsky nezachránia, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že ak nejaké prádlo pustí farbu, tak obrúsok to nezachráni. Napriek tomu som s nimi veľmi spokojná a určite ich budem používať naďalej.