piatok 11. apríla 2014

Ako opraviť rozbitý púder?

Poznáte to, ráno zaspíte do práce či školy a aby toho nebolo málo, tak Vám v tej rýchlosti padá všetko z rúk. Takže bronzer, kúpený asi 3 týždne dozadu (obr. 1), skončil rozbitý na tisíc kúskov (obr. 2). Tak čo s ním? Vyhodiť? Určite nie, pustíme sa do opravy.

Na opravu potrebujeme:
1. rozbitý produkt
2. lieh (60 %-ný, bežne dostupný v lekárni)
3. mincu (čokoľvek iné na zatláčanie)
4. lyžicu
5. potravinársku fóliu
6. kuchynské utierky (papierové)

A môžme sa do toho pustiť!

Najskôr púder lyžicou rozdrvíme na prášok (obr. 3 a 4). Do prášku nalejeme lieh (obr. 5), množstvo liehu závisí od množstva opravovaného produktu. Musí vzniknúť kašovitá hmota (obr. 6). Ďalej mincou zabalenou v potravinárskej fólii túto hmotu poriadne utlačíme (obr. 7), hlavne po okrajoch. Mincu ešte zabalíme do kuchynskej utierky a ešte poriadne pozatláčame, a tým odsajeme aj prebytočný lieh. Keď sme s výsledkom spokojní, necháme produkt jednoducho vyschnúť, najlepšie do druhého dňa, kým sa odparí lieh. A máme hotovo (obr. 8)!

Uznávam, že v porovnaní s pôvodným stavom bronzer nevyzerá najlepšie, ale je opäť použiteľný a funkčný. Týmto spôsobom je možné opraviť akýkoľvek púdrový produkt (púder, bronzer, lícenku, očné tiene, rozjasňovač,...).

Veľa šťastia pri opravách :).


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára