streda 30. júla 2014

Boj za krásne mihalnice

Ahojte,
každá žena chce mať krásne husté a dlhé mihalnice. Preto sme ochotné skúšať lacné, ale aj drahé prípravky. Ja som sa na začiatok rozhodla vyskúšať naozaj lacný produkt, ktorý však vôbec nie je na zahodenie.


Ricínový olej sa získava zo semien ricínovníka a má silne hojivé účinky. Používa sa na regeneráciu suchej, citlivej a poškodenej pokožky, ale aj regeneráciu jaziev a liečbu bradavíc.

Tento článok však bude zameraný na použitie ricínového oleja na mihalnice. Tento olej je známy svojou schopnosťou posilňovať a stimulovať rast mihalníc. Je obsahom mnohých značkových regenerátorov mihlaníc. 

Ricínový olej je potrebné nanášať na mihalnice pravidelne každý večer pomocou vatovej tyčinky alebo očisteného hrebienka starej maskary. Množstvo oleja však treba regulovať, aby sa nedostal do očí, čo môže byť nepríjemné. Jeho pravidelné nanášanie na mihalnice dokáže zahustiť a predĺžiť mihalnice, napomáha predchádzať ich lámaniu. Rovnako ako na mihalnice je možné olej naniesť aj na obočie, ktoré dokáže zahustiť.


Moje skúsenosti s ricínovým olejom:
Na začiatku bol pre mňa veľký problém ricínový olej kúpiť. Môžete ho zohnať v lekárni, pretože z neho pripravujú iné liečivá. Prešla som niekoľko lekární, v ktorých mi povedali buď, že ho nemajú, alebo dokonca, že ho nemôžu predávať. Nakoniec sa však podarilo a kúpila som si 20 gramov ricínového oleja a ak si dobre pamätám, tak ma to stálo do 2 eur. Čo sa týka množstva, tak pri používaní iba na mihalnice a obočie toto množstvo vystačí na rok bez problémov. Ja ho pravidelne používam už vyše troch mesiacov. Olej nanášam dôkladne očisteným aplikátorom od maskary.

Olej používam po večernom odlíčení pleti, umytí a hydratácii. Aplikátor namočím do oleja a potom ho dôkladne otriem o hrdlo fľaštičky, aby na ňom nezostalo veľké množstvo oleja. Potom nanesiem na mihalnice a nakoniec na zahustenie obočia pri koreni nosa. Je potrebné ho používať naozaj pravidelne, občasné použitie nemá efekt. Čo sa týka výsledkov, tak najskôr som zmenu spozorovala v oblasti vypadávania mihalníc. Pred používaním ricínového oleja mi pri odličovaní vypadli tak 3-4 mihalnice, potom 1 max. 2, takže veľký rozdiel. Celkovo sú mihalnice viac posilnené. Čo sa týka dĺžky a zahustenia, to úplne posúdiť neviem, pretože keď sa vidíte denne v zrkadle, tak zmeny až tak nepozorujete. Rozdiel však zaznamenala kamarátka, ktorá ma dlhšiu dobu nevidela a bez toho, aby vedela, že niečo na mihalnice používam sa ma spýtala, že čo používam na mihalnice, že ich mám také dlhé. Takže nejaká zmena tam predsa bude. :)

Ak teda chcete vyskúšať niečo na mihalnice a nechcete investovať množstvo peňazí do drahých sér, určite na začiatok vyskúšajte ricínový olej. Za tie peniaze to určite stojí. :)

streda 23. júla 2014

Porovnanie micelárnych vôd


Ahojte,
okolo micelárnych vôd už prebehla vlna záujmu. Ja Vám prinášam porovnanie dvoch značiek - L´oréal Paris a Garnier.


Ako prvú som používala micelárnu vodu od L´oréal Paris. Ide o 200 ml balenie a ja som ho kupovala v zľave za 3,99 €. S micelárkou som nemala žiadny problém, odlíčila make-up aj gélové očné linky. Vodeodolný make-up nepoužívam, takže to nemôžem posúdiť. Jeden malý problém však pri tejto micelárke mám. I keď po použití micelárnej vody nie je nevyhnutné ju oplachovať, ja sa napriek tomu ešte po odlíčení umyjem. Pri kontakte s vodou je pleť po odlíčení touto micelárkou akoby slizká a nie každému musí byť tento pocit príjemný.


V prípade micelárnej vody od Garnier ide o 400 ml balenie, teda dvojnásobok. Rovnako ako predchádzajúca odlíči tak make-up, ako aj make-up očí. V tomto prípade sa mi viac páči balenie, oválna fľaša, ružovkastá farba. Pri tejto micelárke však nepociťujem slizký pocit na pleti pri umývaní, čo je ďalšie plus.

Zhrnutie na záver:
Z mojich skúseností by som z týchto dvoch micelárok určite volila Garnier. Pomer cena/množstvo/kvalita je pre mňa podstatne lepší ako v prípade micelárnej vody L´oréal Paris. Rovnako balenie je pre mňa zaujímavejšie a nepociťujem slizký pocit pri umývaní. Takže moja voľba je Garnier. Napriek tomu musím povedať, že obe vody sú príjemné a odličujú rovnako dobre.

piatok 18. júla 2014

Porovnanie antiperspirantov

Ahojte,
leto je v plnom prúde a prevažná väčšina z nás sa snaží bojovať za naozaj suché podpazušie. Takže dúfam, že aj táto recenzia Vám pomôže sa v drogérii zorientovať a správne si vybrať.


Rexona women Maximum protection (everyday fresh)
Rexonu maximum protection som používala celý rok. Mala som modrú a zelenú verziu. Obe voňali príjemne, nevtieravo, aj keď zo začiatku bola vôňa o niečo výraznejšia. Výrobca uvádza, že táto Rexona by sa mala používať večer pred spaním po sprche, aby účinná látka - TRIsolid pôsobila práve v noci. Nie je však žiadny problém, ak výrobok použijete aj ráno. Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že Rexona maximum protection ma chráni tak o 10 % viac ako akýkoľvek iný antiperspirant, ale v naozaj ťažkých chvíľach ma na 100 % ochrániť nedokáže. Čo sa týka balenia, tak produkt sa vysúva otáčaním kolieska v spodnej časti, takže si bez problémov dokážete regulovať, koľko produktu potrebujete. V balení  však vidím jeden veľký problém, ktorým je práve spomínané koliesko. Neviem akým spôsobom sa to môže stať, ale do kolieska sa dostane malá časť produktu, ktorá sa roztopí na tekutinu. Pri naklonení produktu v určitom uhle táto tekutina vyteká cez dierky von a môže znečistiť veci či už v batožine alebo kabelke. Tento problém som mala v prípade aj zelenej aj modrej Rexony maximum protection.




Garnier deodorant neo (fruity flower)
Garnier neo na pultoch drogérií nie je až tak dlho a po spotrebovaní Rexony som sa rozhodla, že ho vyskúšam. Z obalu je ťažko určiť či ide iba o deodorant alebo antiperspirant. Pod názvom neo však výrobca uvádza, že ide o "intensive antiperspirant" a pri popise na druhej strane zas 48-hodinovú intenzívnu ochranu. Musím však konštatovať sklamanie a 48-hodinovú ochranu by som ja osobne zmenila na 48-sekundovú ochranu. Garnier neo pre mňa nemá absolútne žiadny antiperspiračný účinok, pri ktorom sa ani náhodou nedá hovoriť o hodinách. Musím však pochváliť balenie, ktoré mi naozaj príde inovatívne a zaujímavé. Je v obale podobnom krému a samy si môžete vytlačiť, koľko produktu potrebujete. Navyše je balenie veľmi skladné a vhodné na cestovanie. Takže balenie má za mňa veľkú jednotku.


Zhrnutie na záver:
V oboch prípadoch ide o krémové produkty, ktoré sľubujú 48-hodinový antiperspiračný účinok. Z mojich skúseností musím povedať, že Garnier deodorant neo si nekúpim už nikdy a budem rada, ak ho vôbec spotrebujem. Za mňa jedna veľká katastrofa. Takže sa opäť vrátim k Rexone maximum protection, ktorá ma síce nedokáže ochrániť dokonale, ale v porovnaní s Garnierom je proste skvelá.

štvrtok 10. júla 2014

CURAPROX: enzycal


Zubná pasta enzycal od CURAPROXu je dostupná na trhu už niekoľko rokov. Pôvodne sa vyrábala a predávala v zelenom obale a zelenej tube. Táto verzia obsahovala fluorid sodný (1450 ppm F). Momentálne už túto verziu zubnej pasty nie je možné zakúpiť, pretože v súčasnosti sú v predaji dve verzie zubnej pasty enzycal, ktoré vidíte na fotke. 

Vo všeobecnosti o zubných pastách enzycal môžeme povedať, že ani jedna z nich neobsahovala a ani neobsahuje SLS (sodium lauryl sulfát), teda penivú zložku, ktorá sa pridáva do rôznych čistiacich prostriedkov, napr. pracieho prášku, ... Je to dráždivá zložka, ktorá je obsahom mnohých bežne dostupných pást v našich drogériách a môže spôsobovať tvorbu áft v ústnej dutine. Enzycal je teda pasta, ktorá takmer vôbec nepení, čo je vhodné aj pre ľudí, ktorí majú pri umývaní zubov a plnej ústnej dutine peny dáviaci reflex. Enzýmy spolu s fluoridmi pomáhajú chrániť skloviny a posilňujú antibakteriálny systém vylučovania slín. Chuťovo je pasta jemná, nemá výraznú mentolovú chuť, a teda je vhodná aj pre deti.


Prvá verzia, ktorá nastúpila po vyradení zelenej, bol enzycal s bielo-modrým obalom. Pri novom enzycale došlo k zníženiu fluoridov na hodnotu 950 ppm F.


Najnovšia verzia zubnej pasty s označením "zero" je bez obsahu fluoridov. Je teda vhodná najmä pre ľudí, ktorí majú na fluoridy alergiu, alebo ich vo veľkom množstve prijímajú v strave. Pred kúpou enzycalu zero odporúčam k paste privoňať, alebo ju vyskúšať na predajných stánkoch, kde máte túto možnosť. Pasta totiž vonia a chutí po tymiáne, čo nemusí každému vyhovovať.

S fluoridmi alebo bez nich?
To, či si kúpite zubnú pastu so zlúčeninami fluóru, alebo bez nich, je samozrejme Vaše rozhodnutie. Mnoho ľudí ich považuje za jedy. Na druhej strane je dôležité vedieť aj benefity týchto látok. Fluoridy chránia zubnú sklovinu pred zubným kazom. Množstvo fluoridov v zubných pastách je legislatívne upravené, preto sa nemôže stať, že si zakúpite pastu, ktorá môže ohroziť Vaše zdravie. V prípade, že dokážete pastu vypľúvať, nie je dôvod na paniku. Ako dôvod pre výber zubnej pasty bez fluoridov považujem alergiu na tieto látky, prípadne prijatie ich väčšieho množstva v tekutinách a strave. Názor na túto tému si už musíte urobiť Vy samy. :)

V súčasnej dobe môžete zakúpiť enzycal v dvoch verziách, a to so zníženým obsahom fluoridov v bielo-modrom obale a bez fluoridov, teda enzycal zero. Predajná cena každej z týchto pást je 3,21 € za 75 ml. Pokiaľ si nie ste istí, či Vám enzycal bude vyhovovať, môžte si kúpiť malé balenie, ktoré sa predáva iba vo verzii s fluoridmi  za cenu 1,19 € za 15 ml.

streda 9. júla 2014

dm skaut: Palmolive Naturals Smooth Delight (recenzia)


Ahojte,
po viac ako dvoch týždňoch aktívneho testovania prichádzam s recenziou na výrobok, ktorý som dostala vrámci dm skauta. Otázky sú z listu, ktorý bol priložený.

Používaš výrobky zn. Palmolive?
a. Áno
b. Nie, používam výrobky inej značky

Napriek tomu, že v minulosti som vyskúšala aj sprchové gély tejto značky, v súčasnosti používam inú značku (teda mimo testovania).

Ako hodnotíš vôňu sprchovacieho gélu Palmolive Naturals, Macadamia Oil?
a. Jednoznačne pozitívne
b. Skôr pozitívne
c. Neutrálne
d. Skôr negatívne
e. Rozhodne negatívne

Vôňa je veľmi príjemná, jemne nasladlá pravdepodobne kakaom. Zostáva na pokožke aj po osprchovaní, približne po dvoch hodinách sa sladkosť vytratí, ale zostane jemná vôňa čistoty. Ja vôňu hodnotím skôr pozitívne z toho dôvodu, že preferujem väčšinou ovocné vône. Napriek tomu aj tento sprchový gél vonia veľmi príjemne.

Splnil sprchovací gél tvoje očakávania?
a. Prekonal moje očakávania
b. Splnil moje očakávania
c. Nesplnil moje očakávania

Produkt očakávania splnil v tom zmysle, že umyje ako každý sprchovací gél. Konzistencia je krémovejšia, a preto pokožku nevysušuje. Že by v niečom očakávania prekonal, povedať nemôžem.

Budeš používať sprchovací gél Palmolive Naturals, Macadamia Oil aj naďalej?
a. Áno
b. Nie

Napriek tomu, že tento sprchový gél je veľmi príjemný nemôžem povedať, že ho budem používať ďalej. Som rada, že som ho mohla vyskúšať, ale napriek tomu zostanem u svojich ovocných vôní.

Odporučil/a by si sprchovací gél Palmolive Naturals, Macadamia Oil aj priateľom?
a. Áno
b. Nie

Určite áno. Veď prečo nie? Je príjemný, krémový, vyhovujúca vôňa. Moje odporúčanie je "áno"!


 Jediná chybička krásy sa skrýva v popise produktu. Kým na prednej strane je v anglickom popise uvedený obsah kakaa, v českom aj slovenskom preklade na zadnej strane už ide o kokos. Prekladateľský škriatok zaúradoval. :)

štvrtok 3. júla 2014

30 days of beauty - 3. Nails

Ahojte,
tretí deň sú na rade nechty a tu sú tri moje najobľúbenejšie laky. Ako prvý top coat od Sally Hansen, s ktorým lak vyschne naozaj rýchlo a zanechá gélový efekt. Obľúbenou sa u mňa stala aj novinka od Gabrielly Salvete, ktorou sú laky Glitter. A v neposlednom rade úplne dokonalá letná farba od Rimmel London, ktorá na nechtoch vyzerá úžasne a v kombinácii s opálenou pokožkou ešte lepšie.

streda 2. júla 2014

Kozmetická rozlúčka s ... I.


Ahojte,
po dlhšej dobe opäť prinášam spotrebované produkty, ktoré sa mi doma hromadili.



Podarilo sa mi spotrebovať dva sprchové gély Nivea free time s vôňou karamboly. Svieža citrusová vôňa je ako stvorená na leto. Gél je krémový, takže pokožku nevysušuje.



Ďalší sprchový gél v malom 50 ml balení, ktorý bol pribalený k rovnakej toaletke Puma yellow. Ja som túto dvojicu dostala k sviatku a musím sa priznať, že táto vôňa mi celkom nesedí, tak ako v toaletke, tak ani v sprchovom gély.



Osviežujúce telové mlieko od Dermacolu s vôňou vodného melóna bolo naozaj skvelé. Vôňa melónu bola jemne žuvačková, sladkastá, ale pre mňa vyhovujúca. Na obale je uvedená spotreba 6 mesiacov od otvorenia. Ja som ho mala otvorené asi rok a musím povedať, že posledný mesiac už vôňu melónu prebíjala chémia.



Toto bolo moje prvé telové maslo, a preto som sa tak trochu obávala ako sa bude roztierať. Moje obavy však boli zbytočné, pretože sa to roztieralo krásne ako masielko a rýchlo sa vstrebalo do pokožky, ktorá po ňom bola naozaj jemnučká. Čo sa týka vône, nesmiete si pri ňom predstavovať čokoládu, ktorá je na obrázku, pretože maslo vonia ako kakao. Ja som ho používala v zimných mesiacoch na lepšiu hydratáciu. Ďalšiu skvelý produkt od dm drogérie za dobrú cenu, 200 ml za 2,99 €.



Tento šampón s fyto-kofeínom som testovala na moje vypadávajúce vlasy. Nebol zlý, vlasy umyl asi ako každý iný šampón, ale s vypadávaním vlasov si poradiť nedokázal.



Ďalšia Rexona maximum protection v spotrebovaných produktoch. V podstate rovnako ako u predošlej, modrej, by som mohla povedať presne to isté. O niečo lepšia ochrana v porovnaní s inými antiperspirantmi, ale napriek tomu nedokáže úplne zabrániť poteniu.



Micelárna voda od Loréal Paris bola prvou micelárkou, ktorú som vyskúšala. Kupovala som ju v nejakej akcii. Celkom mi vyhovovala, make-up odlíčila bez problémov aj s gélovou očnou linkou. Ako jeden z mála odličovačov som pri tejto micelárke nemala problém s ekzémom na oku.



 Môj obľúbený krém na tvár Nivea aqua effect používam opakovane už niekoľko rokov. Nočný krém je o niečo mastnejší ako denný, čo je normálne. Ale ráno je pleť jemná a zregenerovaná.



Toto je jeden z menej zaujímavých produktov, vatové odličovacie tampóny od ebelin. Toto sú oválne veľké tampóny v balení 40 kusov. Mne jeden tampón vystačí na odlíčenie celej tváre (s výnimkou očí). Sú zo 100 % bavlny, takže k pleti sú naozaj jemné.



 O kúpe tohto krému som uvažovala už dlhšiu dobu, keďže mám problém s praskajúcimi žilkami na tvári. Teraz sa ku mne dostali vzorky, takže som si ho mohla odskúšať. Oba krémy sú príjemné, absolútne bez parfemácie, sú o niečo menej mastné ako rada aqua effect.



Tieto vzorky telového mlieka do sprchy som mala doma už dlhšiu dobu a nechcelo sa mi veľmi do ich testovania. Množstvo v každej vzorke vyšlo presne na jedno sprchovanie a preto celkom neviem povedať, čo si o nich myslieť. Vo všeobecnosti nemám problém s extrémne suchou pokožkou, preto neviem dobre posúdiť, ako dokážu hydratovať. Biela verzia, ktorá je určená pre normálnu pokožku má o niečo sviežejšiu vôňu, modrá verzia pre suchú pokožku má typickú "niveácku" vôňu. Vôňu na pokožke cítiť aj po sprchovaní.


30 days of beauty - 2. Daily make up products

Ahoj,
dnes pokračujeme v 30 dňovom beauty TAGu a tu sú produkty, ktoré používam naozaj denne. Neoddeliteľnou súčasťou líčenia očí sú u mňa gélové linky a maskara. Bez korektoru sa taktiež nepohnem, keďže potrebujem zamaskovať moje výrazné kruhy pod očami. Dôležitý je aj púder, ktorý zredukuje lesk na pleti. A vzhľadom na to, že som naozaj bledulka, je pre mňa veľmi dôležitá lícenka, aby som nevyzerala ako mŕtvolka. :)

utorok 1. júla 2014

30 days of beauty - 1. Favourite lipstick

Ahojte,
čo sa týka rúžov preferujem prirodzené nude odtieňe. Tu sú tri, ktoré používam najčastejšie, aj keď Vintage pink od Rimmelu je o niečo tmavší, ale dá sa naniesť v jemnej vrstve, kedy vyzerá prirodzene.