utorok 12. júla 2016

Catrice: Contourious

Ahojte,
aj Catrice prichádza s novou kontúrovacou limotovanou edíciou. Jej kompletné zloženie produktov si môžete prezrieť nižšie.


pondelok 11. júla 2016

nedeľa 10. júla 2016

Milva: Chinín


Ahojte,
je tu ďalšia testovačka. Keďže produktov na obmedzenie vypadávania vlasov som už vyskúšala viac než dosť, tentokrát nemám žiadne prehnané očakávania. Vzhľadom na to, že mi rapídne vypadávajú vlasy, tak som sa rozhodla vyskúšať túto radu s chinínom. Našťastie tieto produkty nie sú prehnane drahé, takže aj v prípade negatívneho výsledku mi nebude ľúto vyhodených peňazí. Keďže ide o vlasy, je predpoklad, že zmena nenastane po pár použitiach, takže si dám na testovanie naozaj dostatok času. :)

utorok 14. júna 2016

Catrice: It Pieces

Ahojte,
prinášam Vám obrázky pripravovanej limitky It Pieces, ktorá by mala byť v obchodoch dostupná v júli 2016.


nedeľa 15. mája 2016

Yankee Candle haul

Ahojte,
aj Vy patríte k priaznivcom Yankee Candle? Alebo ich túžite vyskúšať? Ja som s nimi začala už dávnejšie, ale podľa posledného nákupu som im úplne prepadla až teraz.

Značka Yankee Candle je známa predovšetkým intenzívnou vôňou svojich sviečok a voskov, ktoré dokážu prevoňať naozaj veľké priestory. Mne do mojej "zbierky" momentálne pribudlo 5 veľkých Housewarmer-ov, ktoré som kupovala na 3-krát. Prvé dve vône (Hazelnut coffee a Apple spice) som kupovala zo stránky www.yankeesviecky.sk predovšetkým kvôli cene (možno pripomeniem, že plná cena veľkej sviečky sa pohybuje od 27,95-27,99 €). Ja celkom nie som ochotná dať za sviečku plnú cenu, pretože sa mi to zdá byť až príliš, takže sa snažím využívať rôzne zľavy na eshopoch. Ďalšiu sviečku (Cranberry pear) som dostala od priateľa na výlete v Bratislave, tá už bola kupovaná za plnú cenu. Posledné dve sviečky (White christmas a Gingerbread) som kupovala opäť v zľave na eshope www.yankeevone.sk.

Hazelnut coffee
Popis: Plná vôňa kávy zjemnená makadamovými orechmi, vanilkou a kakaovými bôbmi.
Cena: 17,00 €/27,95 €
Doba horenia: 110-150 hodín

White christmas
Popis: Pokojná vôňa zasneženej zimnej krajiny sa snúbi v tejto mrazivej vôni čerstvo napadnutého snehu.
Cena: 13,98 €/27,95 €
Doba horenia: 110-150 hodín

Cranberry pear
Popis: Delikátne spojenie vône sladkých koláčov. Čerstvé hrušky pokvapkané delikátnym brusnicovým sirupom.
Shop: Avion BA
Cena: 27,95 €
Doba horenia: 110-150 hodín

Apple spice 
Popis: Vôňa plná jablkovej a jemnej škoricovej vône.
Cena: 13,98 €/27,95 €
Doba horenia: 110-150 hodín

Gingerbread
Popis: Vôňa pikantného teplého perníku s bohatou dávkou muškátového oriešku, škorice a hnedého cukru. Po zapálení tejto vône sa prenesiete do detských čias, kedy Vianoce boli plné očakávania a radosti z vianočných darčekov.
Cena: 13,98 €/27,95 €
Doba horenia: 110-150 hodín

Ak sa rozhodnete kúpiť a objednať sviečky Yankee a chcete predovšetkým kúsky v zľave odporúčam dobre prezrieť oba eshopy. Napriek tomu, že obidve stránky patria jednému predajcovi, ceny môžu byť u niektorých sviečok rôzne. Čo musím u obidvoch eshopov naozaj pochváliť je dodacia doba, pretože mne doručili objednávku ani nie 24 hodín od objednania.

A čo vy, spríjemňujete si večernú atmosféru svetlom sviečky?

nedeľa 24. apríla 2016

Nákup (apríl 2016)

Ahojte,
keďže som potrebovala doplniť nejaké veci, ktoré mi doma dochádzajú, tak som zavítala do môjho obľúbeného dmka a takto dopadol môj nákup.

Najskôr začnem vecami, ktoré mi došli/dochádzajú. Dove Maximum protection som si kúpila na vyskúšanie ako náhradu za Rexonu. Predtým som mala verziu s granátovým jablkom a musím povedať, že čo sa týka vône, tak mi je Dove príjemnejší ako Rexona. Z hľadiska účinnosti sú obe značky provnateľné. Ďalšími nevyhnutnosťami je umývacia pena a pleťový píling od Baley. Píling mám už druhé balenie a vyhovuje mi jednak vôňou, ale aj veľkosťou pílingových zrniečok. Umývaciu penu od Baley používam už veľmi dlho a je pre mňa top. Nemám preto potrebu hľadať niečo iné. Tentokrát som však v regáli s mojou obľúbenou penou spozorovala zmenu. Pena má iný dizajn a okrem toho je na obale uvedené, že je určená pre normálnu a zmiešanú pleť, čo ma samozrejme veľmi potešilo. Doma som porovnala zloženie, ktoré je totožné, až na jednu zložku, ktorú naviac obsahuje táto nová verzia, takže som zvedavá na jej účinky.

A teraz sa dostávam k veciam, ktoré som skutočne nepotrebovala, ale ani neviem ako a skončili v košíku. Antibakteriálny gél na ruky s jablkovou vôňou som tam predsa nemohla nechať. A obzvlášť v takomto zaujímavom balení. Púdrový rozjasňovač od Catrice som tam rovnako nemohla nechať, keďže ešte stále je rozjasňovačov v našich drogériách žalostne málo. Zatiaľ ho nemám dokonale vyskúšaný, ale zatiaľ sa mi zdá, že po nanesení je dosť výrazný, ale s výdržou na tom nie je najlepšie.

nedeľa 17. apríla 2016

dm skaut: Lenor UNSTOPPABLES fresh


Ahojte,
opäť som sa po nejakom čase stala dm skautom. Čo sa týka tohto výrobku, tak ma to naozaj potešilo, pretože už keď som sa do skauta prihlasovala, tak som dúfala, že budem mať možnosť ho vyskúšať.

Ide o novinku značky Lenor-aviváž vo forme perličiek, ktoré sa pridávajú priamo do bubna práčky. Aviváž sľubuje dlhotrvajúcu vôňu prádla a dávkovanie závisí len od Vás. V ponuke sú tri vône. Veľmi šikovne je vymyslené aj balenie, pretože pri stlačenení nádoby sa cez vrchnák uvoľní vôňa, takže si môžete jednoducho vybrať vôňu, ktorá Vám vyhovuje.

Naozaj ma teší, že môžem túto formu aviváže vyskúšať, pretože sa musím priznať, že sama by som si ju určite nekúpila. Dôvodom je vysoká cena v porovnaní s klasickými tekutými formami aviváže.

Množstvo: 275 g
Cena: 7,29 €

piatok 1. apríla 2016

Revlon: Colorstay makeup


Ahojte,
dnes Vám prinášam ďalšiu recenziu. Tentokrát na make-up od Revlonu, čo bola pre mňa prvá osobná skúsenosť s touto značkou. Na tento produkt som počula mnoho chvály na YouTube, a tak som ho samozrejme musela vyskúšať.

Na Slovensku túto značku zoženiete vo Fann parfumérii, prípadne na internetových stránkach. Colorstay sa vyrába v dvoch verziách - pre normálnu a suchú pleť a tiež pre zmiešanú a mastnú pleť. Taktiež si viete vybrať z dvoch podtónov - ružový alebo žltý. Takže čo sa týka výberu, musím Revlon naozaj pochváliť. Rovnako chválim, že si vieme vybrať aj my "bledulky". Ja konkrétne som zvolila verziu pre zmiešanú a mastnú pleť v odtieni so žltým podtónom 150 Buff.

Balenie:
Balenie pozostáva s klasického skleného flakónu a uzáveru. Z môjho pohľadu veľmi nešťastné riešenie. Pumpička by výrazne uľahčila prácu. Prípadne širšie hrdlo, aby sa dnu dalo dostať nejakým štetcom. Tento spôsob je absolútne nepraktický, nedokážem odhadnúť množstvo, ktoré z fľaštičky vylejem. Väčšinou sa mi podarí produktu vyliať viac ako skutočne potrebujem, a tak zbytočne vyhadzujem veľké množstvo, čo je škoda. Ak sa nemýlim, tak som už niekde videla/počula informáciu, že Revlon už začal vyrábať tento makeup s pumpičkou, čo je oveľa lepšie.


A teraz k samotnému makeupu. Musím povedať, že po tých všetkých recenziách som od neho mala veľké očakávania a musím povedať, že po nejakom čase čo ho už testujem, sa tieto moje veľké očakávania až tak úplne nenaplnili. Keďže mám zmiešanú pleť, ktorá sa mi počas dňa výraznejšie mastí v oblastí T-zóny, tak som na základe ohlasov dúfala, že tento makeup bude niečo zázračné, čo mi moju pleť udrží pod kontrolou. Musím ale povedať, že to tak úplne nie je. Cca. v polke dňa mám predovšetkým T-zónu už dosť mastnú, takže je potrebné odsať mastnotu a znovu prepúdrovať. Potom je makeup opäť v poriadku a môžem fungovať ďalej. Na druhej strane musím uznať, že je to o niečo lepšie ako bežné makeupy, je vidieť aj cítiť na pleti, že makeup sa snaží držať mastnú pleť pod kontrolou, ale na mojej pleti to proste nezvláda. Ešte dodám, že napriek tomu, že je určený na zmiešanú a mastnú pleť je veľmi príjemný a pleť nevysušuje. Má stredné krytie, čo mne úplne postačuje. Skúšala som ho nanášať štetcom aj beauty blendrom, ale v konečnom vzhľade ani vo výdrži následne nevidím rozdiel.

(zapracovanie do pleti)
Cena:
Cena samozrejme závisí od toho, kde ho kúpite. Ja som ho kúpila v kamennej predajni Fann parfumérie za 12,30 €. Určite sa dajú kúpiť aj lacnejšie makeupy, ale zase nie je to žiadny extrém, takže ak chcete niečo lepšie, ale nie až také drahé ako high-end, tak vyskúšajte.

utorok 15. marca 2016

Denk mit: Utierky na prádlo


Ahojte,
dnes tu mám pre Vás ďalší tip. Tentokrát to budú obrúsky na pranie značky Denk mit. Ja tieto obrúsky používam už niekoľko rokov a musím povedať, že som spokojná. V predaji sú dva tipy obrúskov - na biele aj na farebné prádlo.


Etiketa:
Denkmit utierky na belosť prádla 20 ks
Utierky viditeľne odstraňujú z bielych textílií sivý film a zožltnutosť. Účinné látky naviazané na utierky sa pri používaní uvoľňujú a tak zabezpečujú brilantnú belosť Vašich textílií. Vysoko účinná formula dodá Vašim vyblednutým textíliám opäť žiarivú belosť. Utierky sú vhodné pre pranie pri každej teplote, a pre všetky materiály, aj pre jemné látky.
Návod na použitie:
Bubon naplňte ako obyčajne bielizňou. Pridajte prací prostriedok. Pridajte do bubna max. 2 utierky (podľa stupňa zašednutia), vyberte prací program a zapnite práčku. Použité utierky po praní zlikvidujte v domácom odpade. Upozornenie: Na utierky viazaná účinná látka spôsobuje, že utierky pred použitím vyzerajú žlté. Pri používaní sa táto účinná látka uvoľní a v malej miere môže zanechať fľaky na textile. Dôležité upozornenie: Používajte utierky iba na bielu bielizeň.

Denkmit utierky proti zafarbeniu prádla 24 ks
Návod na použitie: Vložte utierku do bubna práčky, pridajte bežný prací prostriedok a po vypraní ho vyhoďte. 
Dávkovanie: Na biele prádlo 1 utierku, na zmiešané a farebné prádlo 1-2 utierky. 
Doporučenie: Dodržujte pracie symboly na textíliách. Nové farebné prádlo vyperte prvýkrát zvlášť. K textílián silne púšťajúcim farbu pridajte 3 utierky. Pri väčšom množstve textílií, ktoré silne púštajú farbu nie je zaručená dokonalá účinnosť zachytených farieb.

Ja osobne používam na biele prádlo obrúsky na biele prádlo a na farebné prádlo obrúsky na farebné. Pravdou je, že ak do bubna pridáte veľa prádla, je vhodné pridať aj viac obrúskov. Na druhej strane, ale musím upozorniť, že netreba zbytočne riskovať. Ak viete, že máte nejaký kúsok, o ktorom viete, že púšťa farbu, tak to tieto obrúsky nezachránia, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že ak nejaké prádlo pustí farbu, tak obrúsok to nezachráni. Napriek tomu som s nimi veľmi spokojná a určite ich budem používať naďalej.

pondelok 22. februára 2016

Sally Hansen: Salon gel polish

Ahojte,
po naozaj dlhom testovaní prichádzam s recenziou na sadu gel lakov od Sally Hansen.

Ja som na svojich nechtoch vyskúšala niekoľko odtieňov. Musím ale povedať, že som postup pri lakovaní gel laku tak trochu obišla, pretože som si nechty pred nanesením gel laku ničím nezdrsňovala. Necht som iba odmastila alkoholovým obrúskom. A napriek tomu som nemala problém s výdržou. Manikúra mi s použitím tohto produktu vydržala 2-3 týždne.

Na druhej strane však musím priznať, že sa mi občas stalo, že sa mi po nejakom čase sem tam gel lak odlúpil, alebo mi "odpadol" celý, ale túto chybu pripisujem skôr svojej nešikovnosti pri modelovaní nechtov. Veľmi dôležité je pri lakovaní dávať veľký pozor, aby ste gel lak neaplikovali na nechtovú kožičku okolo nechtového lôžka, pretože práve vtedy môže dochádzať k odlupovaniu laku.

Čo sa týka samotnej aplikácie, tá je veľmi jednoduchá. Mne osobne najdlhšie trvá úprava nechtovej kožičky pred lakovaním. Led-lampa vytvrdzuje nechty veľmi rýchlo. Ja osobne som ale jednu vrstvu nechávala v lampe vytvrdzovať na dve zapnutia lampy (1 minútu). Samotné odstraňovanie gel laku je taktiež hračka. Väčšinou sa na to odporúča alobalová metóda, avšak mne sa osvedčil obyčajný vatový tampón a odlakovač s acetónom. Tampón pridržím na nechte, gel lak zmäkne a potom ho jednoducho podoberiem pomarančovým drievkom a gel lak postupne zlúpnem dolu.


Musím tiež povedať, že gel lak mi nechty spevnil a oproti tomu ako sa mi štiepia a lámu nechty prírodné alebo s obyčajným lakom, sa mi pri gel laku podarilo vypestovať podstatne dlhšie nechty. Pravdou je ale aj to, že keď som si už dlhší čas gel lak neobnovila za nový a mala som už manikúru urobenú 3 týždne a viac, tak sa mi niekedy stalo, že sa mi môj necht odštiepil aj pod gel lakom. Každopádne však na spevnenie lámavých a štiepiacich sa nechtov je to výborná vec-odporúčam!

A teraz už fotky. Všetky tieto odtiene som vyskúšala na svojich nechtoch. Niektoré fotky som však urobila až neskôr, keď už nechty boli naozaj výrazne odrastené, takže môžete vidieť, že toho vydržali naozaj dosť.


štvrtok 4. februára 2016

nedeľa 31. januára 2016

Makeup Revolution London: Výpredajové úlovky


Ahojte,
dnes mám pre Vás ďalší nákupový článok. Tentokrát z veľkých výpredajov Makeup Revolution London zo stránky www.makeuprevolutionstore.com. Musím podotknúť, že ceny výpredajových výrobkov boli naozaj prijateľné a bolo z čoho vyberať. Vzhľadom na moju viac než bohatú zbierku dekoratívnej kozmetiky som sa uskromnila iba na tieto dva produkty.


Makeup Revolution London Pro Illuminate


Prvým produktom je rozjasňovač Pro Illuminate, ktorý ale nie je z výpredajov, ale z bežného sortimentu značky. Síce ho ešte nemám dokonale odskúšaný, ale z prvých dojmov môžem povedať, že rozjasňovač je výborne pigmentovaný a na pleti vyzerá veľmi prirodzene. Neobsahuje žiadne veľké trblietky. Takže zatiaľ to vyzerá byť budúci veľký miláčik. Okrem toho je balenie obrovské a aj množstevne je produktu viac než dosť.
Množstvo: 15 g
Cena: 4 £



Makeup Revolution London Awesome Metals Eye Foils Rose Gold
A teraz už výpredajový kúsok. Sú ním tieto očné tieňe v odtieni Rose Gold. Balenie obsahuje krémové očné tieňe, fixačné kvapky a dosku na miešanie tieňov s kvapkami. Čo sa týka použitia, tak jedna kvapka fixátoru sa má rozmiešať s očnými tieňmi a následne prstom naniesť na očné viečko. Tiene sú krásne pigmentované a aj bez použitia fixátoru majú vysoký kovový lesk. V tomto prípade si však myslím, že som trochu urobila krok vedľa, pretože ja a krémové produkty nie sme veľký kamaráti. Každopádne produkt nebudem haniť pred vyskúšaním.
Množstvo: 1,5 g
Cena: 2 £

nedeľa 24. januára 2016

Zoeva: Nude spectrum eyeshadow palette

Ahojte,
hlavnou hviezdou tohto článku je moja úplne prvá paletka očných tieňov od Zoevy.

O značke Zoeva som počula už veľa, hlavne o ich štetcoch, na ktoré mám zálusk. Ale momentálne som dala prednosť tejto palete očných tieňov Spektrum, ktorá je novinkou v sortimente Zoevy.

Obal je graficky veľmi pekne upravený a pritom jednoduchý. Písmená majú metalický odlesk. Na fotke predná a zadná strana obalu. Nevýhodou trochu je, že sa tento matný papierový obal bude ľahko špiniť, čo je veľká škoda, lebo je nádherný. Zatváranie je na magnet.

Zoeva Nude spectrum (denné svetlo)







Zoeva Nude spektrum (denné svetlo+blesk)

Tiene sú maslovité s perfektnou pigmentáciou, predovšetkým u lesklých odtieňov. Svetlé matné odtiene sú pigmentované o niečo menej, avšak tmavšie matné tiene sú bez problémov. Tiene sa veľmi pekne rozmazávajú, takže blending sa robí veľmi dobre.
Veľmi sa teším na ďalšie líčenia s touto paletkou a na to, ako ju poriadne otestujem a pri ďalšej príležitosti príde rad aj na štetce Zoeva.

Cena: 35 € + 3,50 € (poštovné)

 

streda 20. januára 2016

Sally Hansen: Salon gel polish

Ahojte,
je tu ďalšia testovačka. Teraz nechtová.

Táto sada na gel lak je v predaji už nejaký ten rôčik a ja ju testujem až teraz. Prečo? Odpoveď je jednoduchá, vždy ma odrádzala jej cena. Samotný štartovací set je momentálne v predaji za 126,99 €. Ja som však využila akciu, nakúpila som si výrobky tejto značky v minimálnej hodnote 32,99 € a tento štartovací set som k tomu dostala zadarmo.

Hor sa teda do testovania! Som zvedavá ako gel lak obstojí na mojich nechtoch. :)

Recenzia produktu: http://lenbbeauty.blogspot.sk/2016/02/sally-hansen-salon-gel-polish.html

sobota 16. januára 2016

Balea: Micelárna čistiaca voda

Ahojte,
už nejaký čas používam túto micelárnu vodu a približne polka je už fuč, takže prišiel čas na recenziu. Celý popis produktu nájdete v tomto článku http://lenbbeauty.blogspot.sk/2015/11/balea-micelarna-cistiaca-voda.html.

Micelárnu vodu používam na odličovanie make-upu. Musím upozorniť, že vodeodolný make-up nepoužívam, takže nedokážem povedať, ako by si s ním táto micelárka poradila. V mojom prípade musím zhodnotiť, že bez problémov odlíči make-up ako aj maskaru, linky a očné tiene. Bez problémov micelárku zvládajú aj moje citlivé oči. Na pleti nepáli, nespôsobuje žiadne problémy a je bez parfemácie. Po odlíčení zanecháva jemne lepkavý pocit na pleti, ktorý po pár minútach zmizne. Nie je to však nič zásadné, kvôli čomu by som micelárku nemohla odporučiť.

Takže táto micelárka za mňa určite áno. Pomer cena/kvalita/výkon je skvelý, takže určite nemám posledné balenie.

utorok 12. januára 2016

Essence: Limitovaná edícia "try it. love it!"

Ahojte,
Essence od februára 2016 prichádza do drogérií s novou limitkou "try it. love it!". Na nasledujúcich obrázkoch si môžete prezrieť prehľad produktov tejto edície vrátanie cien.







Po ktorý z týchto produktov si pôjdete do drogérie?